divendres, 18 de maig del 2012

Al servei de la Paraula del nostre Déu

 

Núria Calduch-Benages, que pertany a la congregació de les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret, és doctora en Sagrada Escriptura i professora d’Antic Testament i d’Antropologia Bíblica a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.
El dijous 17 de maig va presentar a la llibreria Paulines, de la Ronda de Sant Pere de Barcelona, tres llibres que acaba de publicar en aquests últims mesos: tot un rècord!
La Núria és una investigadora molt reconeguda en els àmbits científics internacionals de la ciència bíblica pels seus estudis rigorosíssims sobre els llibres sapiencials de la Bíblia, però també és una mestra perfecta en l’art de donar a conèixer el que sap per a un públic ampli, sense coneixements especialitzats.
Els tres llibres que ens van aplegar són Saboreando la Palabra (Estella: Verbo Divino 2012), Los profetas, mensajeros de Dios (Barcelona: Centre de Pastoral Litúrgica 2012) i Dame, Señor, tu mirada. Reflexiones bíblicas sobre la vida cristiana (Madrid: PPC 2011).
En la categoria bíblica d’amics, que vam fer la presentació dels llibres de la Núria, vam parlar Quique Fernández, Javier Velasco-Arias i Joan Ferrer.  Va ser un cor a diverses veus, amb estils també força variats, que vam expressar la nostra passió per la Paraula de Déu. Els llibres de la Núria són petits tasts del sabor inefable de la Paraula. El salmista ho sap millor que ningú i ens ho fa saber: «Tasteu i veureu que n'és, de bo, el Senyor; feliç l'home que s'hi refugia!» (Salm 34,9).
Els llibres de la Núria són molt virtuosos perquè saben comunicar el missatge essencial de la Paraula de Déu. La Núria ens presenta els profetes ––els homes seduïts per la força de la Paraula––, el mètode fonamental per a accedir a la pràctica de la lectura espiritual de la Paraula ––la Lectio Divina––  i ens ofereix una col·lecció de reflexions bíbliques sobre textos de l’Antic i del Nou Testaments amb la finalitat d’aprofundir en el sentit de la pròpia vida espiritual a la llum de la Paraula de Déu: «La teva paraula fa llum als meus passos, és la claror que m'il·lumina el camí»  (Salm 119,105).
L’objectiu és aprendre a viure amb aquesta Paraula i d’aquesta Paraula que va formant el teixit ––la trama i l’ordit–– de la nostra vida, perquè «l'home no viu només de pa; viu de tota paraula que surt de la boca del Senyor» (Deuteronomi 8,3).
Joan Ferrer i Costa
Degà  de la Facultat de  Lletres de    la
Universitat de Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada